lauantai 2. helmikuuta 2008

Laskiaspullia

Olin tänäänkin töissä, kuuden päivän työhuki on takanapäin ja huomenna ansaittu vapaa. Kävimme kotona katsomassa uutta parkettia. Remontti etenee aikataulun mukaan. Värit ovat kauniit ja yleisilmeestä tulee ylellinen. Ehdin vielä kävellä töihin, joten viikon saldo on n. 30 km kävelyä. Päivällisellä herkuttelimme kermalohella ja laskiaispullilla. Laskiaispullat ovat ylellistä herkkua kerran vuodessa, tosin kolmen pullan jälkeen ne eivät enää maistu niin hyvälle. Huomenna on laskiaissunnuntai ja sää on hyvin leuto ja pilvinen. Sukulaismies avioitui eilen, joten jälleen on hääonnea suvussa. Viimevuoden puolella oli suvussamme kolmet vihkiäiset, joista yhdet olivat omani. Yhdet olivat mahtihäät ja kahdet vain vihkimistilaisuus. Nyt vuosi on vasta alkanut ja on jo yhdet vihkiäiset vietetty. Onnea hääparille runsain mitoin. Sisarenpoikani lähetti tädille onnittelut. "Rakas täti, naiminen kannattaa aina!" Olen samaa mieltä. Juoksin tilaamassa ajan kampaajalle, sainkin sen maanantaiaamuksi. Blondius on tullut esille jo sentin verran. Ehkä on vähän aikaista mennä juurivärjäykseen, mutta on toimittava aina työvuorojen mukaan. Ensi torstaina lähden viettämään viikonloppua kotiini, myös nuoret lupasivat kokoontua, että tapaamme seitsemän viikon jälkeen. Tuntuu, että ikävä on jo ylivoimaista.
Kuulin tänään, että eräs tuttavani on eronnut aviomiehestään ja on muuttamassa yhteen uuden rakkauden kanssa. Tämä tuttavani on ikäiseni nainen, pitkä liitto takana. Mietin, että näin viisikymppisenä (+) pitäisi elämän jo olla rauhallista ja mahdollisemman vähän tunnekuohuista.
Itse olen kokenut lyhyessä ajassa jätetyksi tulemisen, rakastumisen ja uuden avioliiton. Oma surutyöni on vielä kesken edellisestä pitkästä liitostani, mutta tiedän, että mikään ei olisi enää korjannut rikkinäistä, mikään harkinta-aika, mikään terapia tai avioliittoneuvonta ei olisi enää tepsinyt meidän tilanteessa. Uusi avioliittoni on alkanut hyvin. Olen huomannut, että tämä turvallinen arkielämä on opettanut minut uudelleen hymyilemään, jopa nauramaan.

Ei kommentteja: