torstai 19. joulukuuta 2013

Pikkujoulun aikaa

Tämä Ilon viikoksi - nimeämäni joulunalusviikko on edennyt nimensä mukaisesti iloisten tekemisten merkeissä. Joka päivälle jokin mukava kohokohta. Tiistain kohokohta oli tyttären kanssa viettämämme kolmen tunnin elokuvailta. Katsoimme Hobbit-saagan toisen osan Smaugin autioittama maa. Se oli ihana. Tosin arvostelut väittävät  sen olevan huonompi kuin ensimmäinen osa, mutta minusta ei. Katsoimme sen normaalina versiona, ei 3D-versiona. Tosin haltijaprinssi Legolas oli vanhentunut ja pönäköitynyt. Mutta meni täydestä.
Eilen kävimme Jäälissä viemässä joululahjat tyttären perheelle. Pikku poika oli kasvanut nyt kolmen viikon aikana, kun viimeksi tapasimme. Mummua ja tätiä hän ei vierastanut, mutta toisen tädin miehen yritys ottaa poju syliin, aiheutti valtavan vierastamisitkun. Emäntä oli laittanut täydellisen joulukodin ja kattoi meille pikkujoulumenun. Menu oli ihana: punajuurikeitto kookoskermalla, täytetty uuniperuna, kylmäsavulohipiirakka, appelsiiniriisi, kahvi, tee, omatekoiset  bebeleivokset, suklaa-taatelikakku. Mutta tunnelma oli niin rauhallinen ja jouluinen, vaikka meitä oli 9 aikuista ja kaksi pikkuista serkusta.  Vauvat jaksoivat hyvin, vaikka me kaksi mummua, yksi pappa ja yksi varapappa plus täti koko ajan  höpöteltiin pojulle ja pikkuneidolle. Serkuksilla on kaksi viikko ikäeroa, neiti on nuorempi.
Ajomatkat menivät hyvin, vaikka väli Paltamosta Vaalaan, Kivesvaaran alue on surkeasti hoidettu tienpätkä. Säätila on aina huono, joko sumuinen tai lumituhruinen siinä vaaran rinteessä. Ja tie möykkelikköä.
Tälle päivälle on iloa tullut runsainmitoin. Kävimme tyttären ja mieheni kanssa Kauppapuistikon joulutorilla. Sieltä löytyi jouluherkkuja, käsitöitä ja joululahjoja.
Ihastuin kovasti joulunpunaiseen kangaspuilla kudottuun pellavaliinaan. Sen paikka tulee olemaan olohuoneen tummanruskean lipaston päällä joulun ajan nyt ja tulevina jouluina.
Iloisen yllätyksen koin apteekissa. Proviisori ojensi punaisen paperipussin ja kauniisti hymyillen toivotti hyvää joulua. Siis joululahja apteekista. Se oli taas iloa.
Tällepäivälle on siis tullut iloa runsaasti ja mikä parasta, Ilon viikko jatkuu.















Ei kommentteja: