maanantai 23. joulukuuta 2013

Oi sa riemuisa....

Ilon viikko onnistui uskomattoman iloisissa merkeissä. Miksi ihmeessä en ole moista aikaisemmin keksinyt, että joulunalusviikkona on ihana viettää ilon viikkoa. No otan tämän tavaksi tulevina vuosina.
Sain parhaimman mahdollisen joululahjan tänään yhdellä puhelinsoitolla; sain terveen paperit!
Sanoin tuloksia soittavalle, hoitavalle lääkärille, että minä taidan pyörtyä. Hän naurahti, että istuudu alas, ettet tuuskaha nokallesi. Kolme neljännestä vuodesta kului tähän akkojen sotaan, ja paljon tässä on opittu. Olen hoksannut uusia asioita elämästäni, olen löytänyt kyvyn hoitaa ja huolehtia itsestäni. Eilen rakkain ystäväni totesi puhelimessa jutellessamme, että on mennyt jo kuusikymmentä vuotta, että hän on aina ollut menossa ja tulossa toisten avuksi. Perhe, työ, ystävät, vanhukset. Että koska tulee se aika,  että ajattelisi, että se joka katsoo peilistä, on tärkein.
Jaa-aa, senkun tietäisi. Minulle se tuli kuluneen vuoden aikana.  Ja minä, terveen itsekkyyden löytänyt, aijon jatkaa omasta itsestä huolehtimisesta.
Tosin pikkuinen tyttärenpoikanen on koko ajan mielessä ja hänen hyvinvointi. Ja hyvin poika voi, kasvaa että kohina käy. Oppinut jo, että autossa on tylsää istua pitkiä matkoja, ja näin rajoittaa vanhempiensa matkailuharrastusta.
Koti on puettu jouluun, jopa kuusen alle asettui hyvänkokoinen olkipukki vahtimaan, että kaikki on hyvin.  Kun vietimme muutama joulu sitten Itävallassa joulun, toimme sieltä muistoksi pienen puu-ukon, joka kantaa lyhtyä toisessa kädessä ja peitsi on olalla. Tämä ukkeli vahtii tolokusti, että joulu eletään siivosti. Ukkelilla on kunniapaikka olohuoneen oven pielessä kukkatolpan päällä.
Mieheni pitää kukista kovasti. Kävimme ostamassa maatalouskoulun kasvihuoneelta mahtavan upeita joulutähtiä ja amarylliksiä.  Hippeastrum, eli ritarinkukka, eli amaryllis, on komeasti kukkiva, sitkeä kukka, joka ottaa tilan itselleen joulukodissa. Katse osuu siihen ensimmäisenä.
Ja onneksi nuo em kukat ovat aika miedontuoksuisia.

Hehee, on tässä tulevana vuonna mielenkiintoista odoteltavaa. Systeri on löytänyt unelmiensa miehen!  Tämä mies vaikuttaa ihan kiinnostavalta. Odotetaan mitä tuleman pitää.


Ei kommentteja: