torstai 26. joulukuuta 2013

Joulu se on niin lähellä, mutta väärällä puolen!

Aikoinaan oli joko vanhin veli, tai nuorin eno laulellut haikeana tuota värssyä Tapaninpäivänä.
Tämä joulu on minulle kuin uuden alku, vakava sairaus on "nakattu tumbsteriin ", sekä elimistöni, että ajatuksieni tasolla. En koko asiaa enää jaksa vatvoa. Muistelin yöllä Veijoa, ystävääni, joka ei selvinnyt, vaikka hänellä oli luja usko vielä kahta päivää ennen poisnukkumista, että hoidot tepsivät. Hän oli n seitsemän vuotta sitten tuntemistani miehistä luonteeltaan vakava, mutta hauska, kenet hän luki ystäviinsä, hän oli äärettömän uskollinen ystävä. Sain kunnian tuntea hänet vain parin vuoden ajan. Se oli lyhyt aika. En kuvitellut enää koskaan tutustuvani hänen luonteisiin miehiin.

Joulu vietettiin oman perheen kanssa, paitsi mummun vaavin perhe oli lähempänä mummulassa.  Kuvat on jo saatu pikku tonttu-ukosta, joka imeskelee omia varpaitaan.  Poika ei näytä enää vauvalta, vaan poikalapselta, sanoi äitinsäkin.
Söimme nuorison ja mieheni kanssa itsemme pyöreiksi usean kerran kahden vuorokauden aikana. Ulos en ole nokkaani pistänyt pariin päivään, kun on liian liukasta. Ei huvita katkoa luita tuolla luistinradalla.
Joulupukki toi minulle kävelysauvat lahjaksi. Tasapainoni on huono rankan vuoden jälkeen, olen muuttunut kömpelöksi ja jäykemmäksi, joten kävelysauvat ovat tarpeeseen. Mietin, että alan kävelemään työmatkat sauvojen kanssa. Mistä tietää että blondi on sauvakävelyllä? Siitä että kävellessä kuuluu surinaa...  Hehee. Se oli vitsi.
Poikani ihmetteli, että minulla on ihan harmaanvalkea tukka. Tämä on minun oma tukkani väri, enkä tästä luovu. Tällaista väriä ei purkeista saa.  Seuraan mielenkiinnolla hiusvärini kehitystä, kun hiukset kasvavat pidemmäksi.
Sain paljon lahjoja. Itse neuloin vuoden mittaan jokaiselle perheenjäsenelleni jotain lämmintä. Toki ostinkin lisälahjoja.  Mietin, että jos lahjamäärä mitataan vuoden kiltteysmäärällä, olen varmaankin ollut kovin kiltti.
Minusta joulussa on parasta se, että päivät alkavat jatkumaan. Tänään Tapanina, on päivä jatkunut jo tammanlaukan verran. Uunna vuonna pirtti lämpiää jo uutta päivää.









Ei kommentteja: