maanantai 10. maaliskuuta 2008

Uusi alkava viikko

Ilmat lämpenivät suorastaan dramaattisesti. Lunta on tullut lisää, mutta se on muuttunut/muuttumassa ikäväksi loskaksi. Mittari näyttää plus kolmea astetta. Olemme jo lähenemässä maaliskuun puolta väliä, joten kevään voi jo odottaakin tulevan.
Viikonloppu meni kutjuillessa yövuoron jälkimainingeissa. Minusta on vaikea käsittää, että yhden yön valvominen voi vetää niin väsyneeksi. Tuntuu, että torkahtelin jatkuvasti ja olin kuin nukkuneen rukous. Emme käyneet edes ulkona kumpanakaan päivänä. Eilen innostuin katselemaan telkkaria. Kiinnostuin seuraamaan 90-luvun hittiä, Jaettu Maa -nimistä sarjaa.
Tuntui, että kun aikoinaan katsoimme sen pienestä ruudusta hämärillä väreillä, ja nyt taulu-tv:n valtavasta kuva-aukosta, tunnelma ei ollut ollenkaan sama kuin 90-luvulla. Peräkkäin näkyi useampi jakso, mutta käänsimme sitten lempiohjelmamme, ruotsalaisen poliisisarja Wallanderin puolelle. Harvoin viihdyn telkkarin ääressä, mutta ehkäpä tuon sarjan näyttelijävalinnat ovat yksi syy miksi viihdyn. Siinä on silmänruokaa. ja jokainen joka sarjaa katsoo, tietää keitä tarkoitan. Toisaalta juoni on aina hyvä, jaksosta toiseen.
Nukuin helkkarin huonosti. Juoksin koko yön herkeämättä karkuun leijonia, gorilloita, jopa villiä kissaa. Sitten heräsin ja päätin, että en kertakaikkiaan enää juokse askeltakaan. Onneksi sitten unet vaihtuivat. Mielen päällä on paljon kaikenlaista, jotka sitten unessa purkautuvat, uni varmaan ehdottaa, että juokse karkuun niin pitkillä kuin pääset. Karkuun-mitä?
Löysimme vihdoin netin kautta kirjoituslipaston. Nimittäin hakusanalla "klahvi" ei löytynyt juuri mitään, mutta sitten keksimme laittaa googleen "kirjoituslipasto". Siinä rävähti auki aivan uusi lipastomaailma. Päädyin kuitenkin, että tyydyn klahvittomaan kirjoituslipastoon, sillä tämä minkä haluan, on sirompi ja enemmän käyttökelpoinen. Sen valmistaa suomalainen puusepänverstas tilauksesta kohtuuhinnalla. Tulee kotiinkuljetuksena. Ns. massatuotantoa se on, sillä niitä myydään nettikaupan kautta. Mutta tumma petsaus ja metallikoristeet tekivät siitä houkuttelevan.
Odottelen että ajokelit eivät huononeisi kovinkaan, sillä haluan mennä käymään "kotona-kotona" ensi viikonloppuna. Toivon pakkasia.

Ei kommentteja: