maanantai 24. maaliskuuta 2008

Pyhäpäivä

Ilma on sakeana lumisateesta. On harmaata ja kylmää. Tämä pääsiäisen aika on tuonut minulle ensimmäisen kerran oikein kunnolla kuumat aallot. Siis ihan oikeat vaihdevuosiaaltoilut. Olen herännyt öisin litimärkänä, potkinut peiton pois ja kohta on jääkylmä. Nyt sitten on tämä vaihe alkanut. No siitä vaan, antaa alkaa, tähän ikään kuuluukin kuohahdella.
Parikymppinen kuopuksemme on nyt vieraillut luonamme torstaista lähtien. Välillä on "tylsää", mutta on meillä ollut virikkeellistäkin. Eilen menimme kolmestaan elokuviin. Siellä menee nyt 10000 BC -leffa, joka on jonkinlainen legenda vuoriston laidalla asuvasta kansasta, jotka metsästävät mammutteja ruoakseen. Jostain kaukaa valkoisten vuorten takaa tulee nelijalkaisia hirviöitä, ts hevosilla ratsastavia sotureita, jotka ottavat kyläläiset vangiksi ja siitä alkaa seikkailu, kun kylän urheat soturit lähtevät pelastamaan vangittuja. Kohtaukset jossa metsästetään mammuttia, isot lintuliskot hyökkävät ja vielä loppusota, ovat ihan nautittavia katsoa valkokankaalta. Mieheni kysyi, että "tyttöseni, mitä piditte elokuvasta asteikolla 1-5", nuorempi tyttönen antoi kolme pistettä, minä neljä.
Pidän itse kovasti fantasiasta tietyllä asteella.
Olemme ylensyöneet. Eilen herkuttelimme äärimäisen ihanalla, suussa sulavalla lampaan sisäpaistilla, rosmariinperunoilla ja pashalla. En oiken tiedä oliko ruuassa jokin mauste mikä ei sopinut minulle, sillä sain inhottavan migreenikohtauksen. Yritin asettua nukkumaan, koska tiedän, että aamulla on parempi olo, mutta kuten jo aiemmin kerroin, hiki virtasi vielä yöllä.
No joka aamu armo uus. Tänään odottelemme veljeä vaimonsa kanssa kylään. Mukava kun koti alkaa olla jo sen veran kodiksessa, että voi istuttaa vieraat sohvalle ja tarjota kahvit. Tämä remontti on kestänyt liian kauan, ja mieheni huokaisi, että jospa tämä olisi huhtikuussa valmis.
On kai se itsestäkin kiinni. Olisin kyllä itse jo tiennyt mitä huonekaluja haluaisin, mutta noudatamme sisustussuunnitelmaa loppuun asti, koska alku on ollut niin palkitseva. Joten ei valiteta.

Ei kommentteja: