sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Autoremppaa

Olin viikonlopun kotona maatilallani, loma oli tosi ihana. Jostain syystä rentouduin täydellisesti, nukuin molempina päivinä parin tunnin päikkärit ja siitä huolimatta nukuin sikiunta jo 23 jälkeen iltaisin. Jostain syystä ilma, joka on kuin haukkaisi jäävettä, tekee elimistön täydellisen rentoutuneeksi. Silti olin päivisin virkeä ja touhusin kaikkea mukavaa; siivosin, leivoin, pyykkäsin, kävin lenkillä. Tänään oli sitten ohjelmassa, että tyttäreni nakkaa minut autollani puoleenväliin kotimatkaa, josta mieheni käy minut hakemassa. Alkumatka meni ilman hankaluuksia, mutta sitten alkoi ongelmat. Auto alkoi ääntämään kummallisesti ja yhtä-äkkiä sen veto loppui kokonaan. Alkoi tulla omituista käryä sisään. Ymmärrän autoista sen verran, että kytkin löysäsi. Soitin kukkarossani olevaan vakuutusyhtiön hätänumeroon, josta katsottiin vakuutukseni ja todettiin, että olen maksanut vakuutusta, joka korvaa hinausauton lähimmälle huoltoasemalle. Ts. soitin hinausauton, joka tuli toistatunnin odottelun jälkeen. Siihen mennessä mieheni oli jo huolestuneena tullut paikalle, odottelimme kaikessa rauhassa hinausautoa. Paikalle keskellä ei mitään, köpötteli paikallinen isäntämies, joka aloitti hartaat ja kiirettömät raatailemiset. Tosin tilanne meni siten, että minä jouduin johdattelemaan koko ajan keskustelua, sillä mies on "osailevaa" sorttia. Kaipa vähän tapahtumaköyhälle erämaakylälle on mielenkiintoista jos tulee jotain katseltavaa.
Kotona - kotona, joksi kutsun matilaani, oli oikein rauhallista ja mukavaa. Koirat ottivat mamman jälleen hyvin vastaan ja kissamuori oli entisestään lihonut ja ahneempi mitä koskaan. Tarjosin kissalle kuusi muikkua ja kermaa kupin pohjalle, silti tämä ryökäle kehtasi huutaa lisää. Toiset kuusi muikkua ja kermakupillinen kai jotenkin pökerrytttivät kissan, sillä moneen tuntiin ei kuulunut mitään. Hiekkalaatikko oli kyllä ollut tarpeeseen, kissa oli suhutellut ja käkertänyt laatikon melkoisen tehokkaasti.
Ihana oli ajella kotiin. Tosin huomasin tulomatkalla, että pojat ovat poikia liikenteessä ja olisiko siinä syy miksi me naiset käyttäydymme liikenteessä enemmän kuin varovaisesti. Nimittäin meidät ohitti mitä vaarallisimmissa paikoissa mitä hirveimmällä vaudilla etelää kohti meneviä autoja ja totisesti oli oltava varuillaan.
Pääsiäsiviikko alkaa, ja odotamme todella innokkaasti kuopustamme kotiin pääsiäiseksi. Monta monituista vapaapäivää esitellä uutta kotikaupunkia. Elokuvissakin on tarkoitus käydä. Elokuvateattereihin on tullut uusi hollywoodmuinaiskohellus, joka näyttää ihan katsottavalta.

Ei kommentteja: