lauantai 24. toukokuuta 2008

Pöytä-äherrystä

Olohuoneemme pöytä on mallia "kokoa itse". Kävimme ostamassa Boshin ruuvivääntimeen "ruuvivääntimet" . Tuntikausien äherryksen ja vääntelyn jälkeen, pöytä oli horjuvin jaloin kasassa. : vastassa oli Erittäin Vihainen Mieheni: Saa....na, prkele,... miksi ei rahalla saa palvelua. Ei koskaan, ikinä enää itsekoottavia. Nauroin "partaani". Tervetuloa "entiseen köyhyyteen". No pöytä on jotenkin kasassa, ei siinä mitään. Siis: ei koottavia huonekaluja, varsinkaan, kun ne EIVÄT OLE malliin "nimeltä mainitsematon halppis". Tilasimme pöydän mittatilaustyönä erittäin ansiokaalta suomalaiselta puutyötehtaalta. Ehkä laitan palautetta, ehkä en. Pahvilaatikossa olevat osat olivat liki ylivoimaisia miehelleni.
Pöytä on siis kuitenkin kasassa, se on ok.
Olin viime yön töissä, se oli ihan kohtuullinen yövuoro. En edes väsynyt liikaa. Sain viestin, että tuletko vielä ensi yöhön töihin: Kun ehdin reagoida, mieheni sanoi: et mene. No mikäs tuon helpompi päätös: laitoin viestin, että en valitettavasti,
Huvilaprojektissa on nyt meneillään polttomoottorisähköpumppu-projekti. Mieheni ei jaksa ymmärtää, että voisin haalata vettä kahdella sankolla talouteemme, saati kukkien kasteluun. Laitamme siis vettänostavan pumpun. Tuo on yksi sijoitus, ja toinen on ehkä vene, kolmas olen minä: kukkia, vihreätä, kukkia; niitä pitää saada, paljon ja koko kesän kukkivia.
Olen väsynyt kävelemään työmatkat. Joka jumalanviikko olen takonut 35 km työmatkoja. Nyt en jaksa enää: olen kertakaikkiaan poikki, väsynyt, tympääntynyt. Jatkan ostamalla polkupyörän.
Se helpottaa. Huolimatta harjoittelusta, mieheni ei sallinut minun ottavan autoaan yövuoroon, koska muka en osaa ajaa edelleenkään johtotähdellä. Mutta katsotaan.
Polkupyörä on hyvä etu: joskus aikoinaan mennyt sukupolvi taittoi matkojaan siten, että kun talossa oli yksi pyörä ja kaksi lähtijää: toinen ajoi ensin kilometrin päähän ja toinen käveli perässä. Edellä menijä pysähtyi kilometrin päähän, jätti pyörän ja lähti kävelemään eteenpäin,Kun perässäkulkija tavoitti edelläkulkijan pyörän, hän nousi kyytiin ja lähti ajamaan. Hän ohitti edellä kulkijan ja jatkoi kilometrin eteenpäin, laskeutui pyörältä ja lähti kävelemään. Perässä tulija otti pyörän, ohitti ja jätti pyörän kilometrin päässä. Matka taittui puolessa ajassa pelkästään kävellessä.
En nukkunut tänään kuin kolme tuntia. Kaipaan olla mieheni seurassa koko ajan.

Ei kommentteja: