maanantai 30. kesäkuuta 2014

Nainen, johon kurppa osui

Meillä oli hyvä tuuri, kun saimme trenkipojan Lounaasta kökkäjäisiin, eli talkoisiin. Hän ahersi valtaisan määrän isojen mäntyjen havuja irrottaen paksut oksat erilleen saunapuiksi, kärräsi havut rantapöhelikköön ja polki näkymättömiin. Lisäksi hän kärräsi kantosilput tulevan Pation kakkosen pohjustukseksi. Niin, tarkoitus on tehdä toinen pationi, koska minun rakkain harratus on kukkien kasvatus ja niiden hoito ja huolenpito. Kukille ja pensaille pitää löytyä tilaa lisää.
Trenkipoika laittoi hauskasta tapauksesta viestiä : "
Eilen illalla kun istuin laiturilla sattui hassu tapaus: kurppaystävämme törmäsi takaraivooni iltalennollaan. Se lensi saunalta päin kovalla metelillä enkä kerennyt kunnolla tajuta mikä se oli kun se jo kopsahti päähäni. Linnulle ei käynyt kuinkaan eikä päälleni." Olin tikahtua ajatuksesta, että lyhyt ja paksu, pitkänokkainen kurppalintu lentää suoraan päähän ja kopsahtaa varmaan kanttuvei hetkeksi. Näen silmissä piirretyn kurpan, joka kellottaa selällään, silmien kohdalla plus-merkit ja suorat jalat ylöspäin. Saati sitten trenkimme hölmistynyttä ilmettä.

En ole vielä oikein saanut mitään suursiivoukseen liittyvää aikaan mökillä. Olen niin tiiviisti töissä, että viikonlopulla on laiska olo nyhrätä tuvassa siivoushommia, kun saa tehdä ulkotöitä.
Viimekesänä jäi ikkunat pesemättä, joten tänä kesänä aijon kyllä pestä, vaikka sitten syksymmällä. Mutta pihapiiri on ihana, nyt on valkoisten pensaiden kukinta, keltaiset lopettivat jo. Seuraavana aukeaa oranssit pikarililjat, eli keisarinkruunut ja sitten on keskikesän sinisten vuoro. Tuosta tuli mieleen, että näin unta että rakastajani Derek tuli mökillä luokseni ja kysyi, että mihin istutin sen ketunleivän toissa kesänä. Näytin huolellisesti paikan.

Varaston kattoon oli alkanut ampiainen tekemään pesää. Trenki otti lehtiharavan ja huitaisi pesän alas. Itse juoksin pakoon. Yksi ainoa kuningatar siinä pyöritti kennoa ympärilleen.
Neiti Mercedes on uutena ja kauniinpana kuin koskaan taas käytettävissä. Remontti tuli maksamaan 10 te. Siunaan mieheni hyvät vakuutukset. Oma lasku 150 plus sakot liikenteen vaarantamisesta.
Pihallamme kaupungissa tehdään remonttia, joka näyttää yltävän kiinaan saakka. Kovan metelin myötä se siinä etenee. Hyvä että urakoitsijalla on töitä, mutta hele-vetti miten rikas pitää olla että on varaa omistaa kerrostalo-osake. Joka jumalanvuosi on viiden tonnin korjausurakka. Säälittää pikkutuloiset eläkeläiset.

Tämän kesän säät ovat ihania. Ei liian kuumaa, sopivaa lämmintä.
Olen potenut allergisen kesäflunssan, joka tarttui mummun aarteeseen juhannuksena. Mutta olemme jo toipuneet. Flunssia tulee ja menee.



Ei kommentteja: