tiistai 24. kesäkuuta 2008

Keskikesä

Minun mielestäni keskikesä alkaa kun juhannus on juhlittu. Juhannus oli todella rauhallinen ja mukavan leppoisa, kesäinen lämmin sää, ei juurikaan itikoita, vaan leppoisaa saunomista, uimista, syömistä ja rentouttavaa oleilua. Mieheni tosin väitti, että en ollut ollenkaan ja hetkeäkään aloillani, että touhusin tapani mukaan tuhatta eri asiaa. Mökki on paikka, jossa ollaan ulkona, kyykitään kukkapenkkien äärellä, kuurataan kuuriharjalla saunanlauteita ja pestään mattoja.
Lintuja tuntuu olevan valtavasti loma-asuntomme pihapiirissä. Tein inventaarion linnunpöntöistä, niitä oli toistakymmentä, tosin osan oli tikkapirulainen takonut jo puhki kyljestä. Kirjosieppoja, leppälintuja ja tiaisia pesii useissa pöntöissä. Huomasin vanhoja pääskynpesiä terassin katossa ja yksi pääskynen käväisikin katsomassa vanhaa pesäpaikkaansa. Ehkäpä pääsky ei halua pesiä talouteen, jossa ei asuta vakituisesti.
Järven vesi oli jo hieman lämmennyt. Tuntui ihanalta mennä uimaan saunanlauteelta löylystä. Siinä on "harrastus", jota en ole koskaan aikaisemmin harrastanut. Mieheni sai minut innostumaan ja nyt siitä tuli addiktio. Mitä kylmempää vettä, sen ihanampaa uida. Iltaisin kun rauhoituimme yöpuulle, lueskelin mahdottoman mielenkiintoista kirjaa. Se on Anita Korhosen "Kirjeitä Tiinalle". Piti kyllä nieleskellä sitä epätoivoa, mitä huumenuoren äiti joutuu kokemaan, miten toivotonta on taistelu huumeita vastaan. On varmasti pahimpia asioita elämässä, jos oma lapsi sortuu huumeisiin. Täytyy huokaista oikein sydämen pohjasta, että toivottavasti lapset saisivat viettää oikean lapsuuden, ilman päihdehelvettiä.
Tänään sateleekin jo vettä ja on raskas, lämmin ilma. Ihan mukavaa kun luonto vihannoi ja kukat kukkivat, kun saavat sadetta.

Ei kommentteja: