tiistai 17. kesäkuuta 2008

Ukkostelee

Pitkiä salamoita välähtelee ja taivas purkautuu jyristen. On ollut ihanan lämmin päivä, mutta ei mielestäni niin lämmin, että vielä tarvitsisi alkaa ukostamaan. Kylmää ilmaa on ilmeisesti virtaamassa ja eikös ilmavirtojen kohtaaminen saakin aikaan näitä jyrinäilmiöitä.
Arki on taas alkanut ja päivät menevät enemmän tai vähemmän mielenkiintoisesti töissä.
On jo juhannusviikko ja se tietää, että päivä alkaa melkoisen nopeasti taas lyhenemään, aina ennen kuin se ehtii edes kunnolla valoisaksi yöksi. Täällä pohjoisemmassa yötön yö on selvempi mitä etelässä, hillojen, eli lakkojen kypsymiseen valoisuus öiseen aikaan on tärkeää.
Mieheni joutui uusimaan läpärinsä, elikkä tämä uusi kone on nyt otettu käyttöön ja opettelen tämän kujeille. Onhan näissä aina jotain uutta, vaikka perusmalliltaan samanlainen Fujitsu Computers Siemens onkin. Edellinen kone oli vasta vuoden ikäinen, mutta siitä hajosi näytönohjain. Se on kuulemma integroitu ja joudutaan vaihtamaan emolevy. Takuu oli mennyt umpeen juuri ja korjaus maksaa nelisensataa euroa. Tämän koneen sai miltei samaan hintaan tarjouksesta ja vielä kolmen vuoden takuun muutamalla lisäkympillä. Juttelin, että voisin korjauttaa tuon "vanhan" koneen itselleni, sillä luovutin oman läpärini vanhimmalle tyttärelleni, sillä hän tarvitsee sitä enemmän kuin minä. Mutta toisaalta miksi en voisi tarvita omaa konettakin, jossakin vaiheessa. En tiedä. Nämä ovat kovin vaikeita pähkäiltäviä nämä asiat.
Olen istunut virkkaamassa bonchoa, joka kasvaa kuin Iisakin kirkko. Nimittäin numerosokeana en ensilukemalla osannut katsella ohjeita oikein. Olisin voinut vaikka vannoa, että mallissa oli toiselle sivulle neljä kukkakuvioriviä ja toiselle viisi. Olen katsellut mallia jo kolme-neljä viikkoa, ja vasta tänään kun katsoin ja ihmettelin, että miksi toinen olkapää on leveämpi kuin toinen, katsoin mallia uudelleen ja tajusin, että silmäni ovat nähneet ruutukuvion väärin. On se niin väärin!
Minun pitää/saan virkata vielä 12 lisäkuviota, että saan reunan samanlevyiseksi. No ei se mitään, ei sillä ole kiirettä. Olen virkannut jo kuusikymmentä palaa, kun alkuperäisohjeessa oli 42 palaa. Halusin siitä alunperin isomman bonchon, komeamman.
No olkoon tämä lila boncho harjoituskappale, voin hyvillä mielin virkata toisen kun tuo on valmis. Olen palannut vanhaan, eli osaan nauttia käsitöistä.
Nyt siis on juhannusviikko ja mikäli hyvin menee kuopukseni tulee viettämään jussia luoksemme. Vietämme juhannuksen sekä loma-asunnollamme, että kaupunkiasunnolla, sen mukaan miten sää sallii. Kun säätiedotus ennustaa koko ajan, että tulee vuosisadan sateisin juhannus.
Toivotan kaikille Hyvää Juhannusta.

Ei kommentteja: