torstai 28. heinäkuuta 2011

Kesäloma lähestyy

Menin mieheni luokse yökylään viime yönä, hän nimittäin on ollut ahkerasti huvilamme ruohonleikkuussa. Oli mukava mennä, kun sauna oli valmiiksi lämmitetty, järvivesi kuin maitoa ja hehkuva helle.  Kävin kolme kierrosta järvessä, mikä rauhoitti nelistävän sydämeni aika hyvin. Kuumuus tekee minulle rytmihäiröitä, jotka ovat kiusallisia. Olen kokeillut nitrojakin, mutta ei ne mitään auta, joten ehkä se ei ole sellainen oire, johon nitro voisi auttaa. Testasin, että polttaako ne kielen alla vaiko ei polta. Polttaa ne, jos sitä ei laita kielen alle, vaan vähänkin makunystyröiden puolelle. Mutta mitään ei tunnu jos se on ihan oikeassa paikassa sulamassa. Tämä tiedoksi systerille joka heitti nitronsa nurkkaa kauhean poltteen takia. Ajatella, olemme nitromummoja. Lohtuna se, että niin on moni muukin, ja kun ja jos ne auttaa, niin mikä ettei.  Minun terveys romahti leikkauksen myötä, mikä on tosiasia, tauti parani, mutta potilas kuoli - on vanha vitsi. No olen erinomaisen elävä enkä luovuta aivan vähissä.
Olen ollut jo vajaan kuukauden kuuden tunnin työpäivää töissä ja tämä on niin paljon parempi aika olla, että jos on mahdollista, teen tätä vajaata työaikaa maailman tappiin saakka.
Kotimaatilani erämaassa viheltää erityisen kummallinen lintu. http://www.youtube.com/watch?v=hMEqesJ0Sp Ääntä ei ole vielä tunnistettu, vaikka näyte on lähetetty lintubongareille ympäriinsä. Systeri ehdotti ilvestä, joka ei tietenkään ole lintu, mutta kiljaisun jälkeen tämä otus lurittelee kuin lintu ainaskin. Yksi ystäväni tiesi, että voisi olla kuikka, joka on mutantti. Mikä ettei, paitsi että ei taida kuikka(kaan) luritella.  Minä epäilen lumimieskansan eksynyttä jälkeläistä, joka on kulkeutunut Uhtualta Suomeen ja eksynyt Baabelin erämaahan. Baapeli, ts. Paapeli paikallisella murteella on vaara kotierämaassani, josta vihellykset kuuluvat. Tuosta em. tuli nimittäin 90-luvulla tv-ohjelma ja pelkäsin kuollakseni jonkun aikaa, että myös kotierämaassani on lumimieskansaa. Tosin he eivät ole vihollisia kuulemma, ja ovat jopa toisessa ulottuvuudessa, välillä vilahtavat aina esille tähän dimensioon.
Kesälomani alkaa nyt perjantain jälkeen. Sana kesä-loma on kuin karkki, jota on mukava imeskellä. Minulla on vielä stressiä remontista, mutta se alkaa olla voiton puolella, kiitos kärsivällisen ja tavattoman ahkeran ja ystävällisen remonttimiehen. Kunhan kattopaneelit naulataan  ja vielä osa lattiaa kaakeloidaan, laitan remontin jäihin vuodeksi. Meillä oli tarkoitus matkustella lomalla, mutta mieheni liikuntarajoite ei ehkä anna nyt mahdollisuutta lähteä pitkille reissuille. Mutta lomassa pitäisi olla parasta se, että ei olisi pakko tehdä mitään, ei lähteä minnekään. Kaikki kolme kotiani ovat ahkerasti käytössä ja niiden välillä toki kuljemme, mutta minnekään kaukomaille en jaksa enkä viitsi lähteä kesän aikana. Jotenkin tuo Oslon terroriteko vei aika paljon pohjia suunnitellusta Oslon matkasta, jota suunnittelimme. Minua kiinnostaisi käydä, koska matka 2000-luvulla Osloon oli niin huikaisevan ihana. Haluaisin nähdä ne kiusaajapatsaat Vikelandin puiston portilla vielä toisenkin kerran.

1 kommentti:

Palin Zon kirjoitti...

Olisiko etelänsatakieli (Luscinia megarhynchos)? Se päästelee toisinaan melko eksoottisia ääniä. Kuulemma. Ja laulaa myös yöaikaan.